BARDZO PROSTY MONTAŻ I MOŻLIWOŚĆ DOSTOSOWANIA DO WŁASNEGO STYLU, GUSTU ORAZ POTRZEB

01-fase

Wymurować ścianki podtrzymujące. Wysokość ścianek wg własnych potrzeb.

02-fase

Wykonać strop zbrojony o wysokości ok. 10 cm.

03-fase

Wykonać płytę izolacyjną o grubości 10-25 cm z wermikulitu ekspadowanego lub keramzytu. Większy stopień izolacji zapewnia lepsze rezultaty gotowania.

04-fase

Umieścić palenisko na środku, bez przyklejania, pozostawiając odstępy między poszczególnymi jego elementami.

05-fase

Umieścić kopułę bez przyklejania. Nasadka na szczycie kopuły została zaprojektowana, aby ułatwić operacje montażowe.

06-fase

Rozprowadzić warstwę izolacyjną na kopule, najlepiej z włókna ceramicznego z warstwą aluminium skierowaną w stronę kopuły.

07-fase

Wymurować ściany zamknięcia.

08-fase

Zaizolować termicznie piec wypełniając ściany zamknięcia gruboziarnistym wermikulitem lub keramzytem. Faza izolacji cieplnej ma zasadnicze znaczenie dla prawidłowej pracy pieca.

09-fase

Wykończyć piec wg własnego uznania.

PRZEKRÓJ WYKOŃCZONEGO PIECA

montaz-przekroj1
przekrój pieca do pizzy
Top