BARDZO PROSTY MONTAŻ I MOŻLIWOŚĆ DOSTOSOWANIA DO WŁASNEGO STYLU, GUSTU ORAZ POTRZEB
Wymurować ścianki podtrzymujące. Wysokość ścianek wg własnych potrzeb.
Wykonać strop zbrojony o wysokości ok. 10 cm.
Wykonać płytę izolacyjną o grubości 10-25 cm z wermikulitu ekspadowanego lub keramzytu. Większy stopień izolacji zapewnia lepsze rezultaty gotowania.
Umieścić palenisko na środku, bez przyklejania, pozostawiając odstępy między poszczególnymi jego elementami.
Umieścić kopułę bez przyklejania. Nasadka na szczycie kopuły została zaprojektowana, aby ułatwić operacje montażowe.
Rozprowadzić warstwę izolacyjną na kopule, najlepiej z włókna ceramicznego z warstwą aluminium skierowaną w stronę kopuły.
Wymurować ściany zamknięcia.
Zaizolować termicznie piec wypełniając ściany zamknięcia gruboziarnistym wermikulitem lub keramzytem. Faza izolacji cieplnej ma zasadnicze znaczenie dla prawidłowej pracy pieca.
Wykończyć piec wg własnego uznania.
Wymurować ścianki podtrzymujące. Wysokość ścianek wg własnych potrzeb.
Wykonać strop zbrojony o wysokości ok. 10 cm.
Wykonać płytę izolacyjną o grubości 10-25 cm z wermikulitu ekspadowanego lub keramzytu. Większy stopień izolacji zapewnia lepsze rezultaty gotowania.
Umieścić palenisko na środku, bez przyklejania, pozostawiając odstępy między poszczególnymi jego elementami.
Umieścić kopułę bez przyklejania. Nasadka na szczycie kopuły została zaprojektowana, aby ułatwić operacje montażowe.
Rozprowadzić warstwę izolacyjną na kopule, najlepiej z włókna ceramicznego z warstwą aluminium skierowaną w stronę kopuły.
Wymurować ściany zamknięcia.
Zaizolować termicznie piec wypełniając ściany zamknięcia gruboziarnistym wermikulitem lub keramzytem. Faza izolacji cieplnej ma zasadnicze znaczenie dla prawidłowej pracy pieca.
Wykończyć piec wg własnego uznania.